4 personer
- 1 stort skalotteløg
- 1 dl olivenolie
- 5 dl risottoris (500 g)
- ½ – 1 dl rødvin
- Peberfrugt
- Sukkerærter
- Chili
- Forårsløg
- Ca. 1 l varm bouillon – kyllinge- eller grøntsags-
- 125 g. smør
- Passende revet parmesan
- Friskkværnet peber
- Evt. salt
- ½ dl hakkede krydderurter, fx grønkål
- Lidt svampe til pynt og i risottoen
Sådan laver du risotto
- Pil og hak løget. Steg det i olie i en gryde sammen med de hakkede chili i et par minutter ved middelvarme. Tilsæt risene, og steg under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld vin i, og rør, til risene har opsuget væden.
- Tilsæt bouillonen 1 lidt ad gangen – dvs. tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene.
- Tilsæt forårsløg, peberfrugt og ærter
- Risottoen skal koge ved middelvarme i 17-25 minutter, afhængigt af ristypen. Den korrekte kogetid står på emballagen. Smag på risottoen mod slutningen af kogetiden.
- Risene i den færdige risotto skal stadig være lidt al dente. En risotto skal desuden være ret løs, samtidig med at risene klistrer sammen.
- Rør smør og parmesan i den færdigkogte risotto. Smag evt. til med salt og peber. Husk, at bouillonen også indeholder salt.
- Tilsæt til sidst hakkede krydderurter, og servér straks.
Your website has excellent web content. I bookmarked the
site