Risotto

4 personer 

  • 1 stort skalotteløg
  • 1 dl olivenolie
  • 5 dl risottoris (500 g)
  • ½ – 1 dl rødvin
  • Peberfrugt
  • Sukkerærter
  • Chili
  • Forårsløg
  • Ca. 1 l varm bouillon – kyllinge- eller grøntsags-
  • 125 g. smør
  • Passende revet parmesan
  • Friskkværnet peber
  • Evt. salt
  • ½ dl hakkede krydderurter, fx grønkål
  • Lidt svampe til pynt og i risottoen

Sådan laver du risotto

  1. Pil og hak løget. Steg det i olie i en gryde sammen med de hakkede chili i et par minutter ved middelvarme. Tilsæt risene, og steg under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld vin i, og rør, til risene har opsuget væden.
  2. Tilsæt bouillonen 1 lidt ad gangen – dvs. tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene.
  3. Tilsæt forårsløg, peberfrugt og ærter
  4. Risottoen skal koge ved middelvarme i 17-25 minutter, afhængigt af ristypen. Den korrekte kogetid står på emballagen. Smag på risottoen mod slutningen af kogetiden.
  5. Risene i den færdige risotto skal stadig være lidt al dente. En risotto skal desuden være ret løs, samtidig med at risene klistrer sammen.
  6. Rør smør og parmesan i den færdigkogte risotto. Smag evt. til med salt og peber.  Husk, at bouillonen også indeholder salt.
  7. Tilsæt til sidst hakkede krydderurter, og servér straks.

One Reply to “Risotto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *