Langtidsstegt and med pastinak og svesker

  • 1 Stor frisk Berberiand på 3 – 3,5 kg
  • Svesker efter ønske
  • 2 – 3 stk. appelsiner
  • 1 L. vand
  • 3 stk. Pastinak
  • Frisk timian
  • Rebsgele
  • 2 stk. Porre
  • 2 løg
  • Grønkål – kan undlades

Rens anden grundigt inde og ude – fjern rester fra fjer hvis der er. Hvis du skærer fedt og andet fra, så læg det ned i bradepanden. Heg har lagt min and på en lille rist, lidt hævet over vandet.

Fyld anden med svesker og stykker af pastinak, efter behov. hak alt andet op i store stykker, og fordel det i bradepanden sammen med vandet. Gnid anden ind i salt.

Varm ovnen op til 110 gr. og sæt anden ind i midten af ovnen. den skal have 5 timer, sæt ovnen op på 150 gr. de sidste 30 – 45 minutter, du kan slutte af med grill, hvis den mangler farve. Overhæld gerne med vand / fon hver halve time. Det bliver en fantastisk saftig og dejlig steg.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *