Green Curry med kylling

Green Curry Paste

  •  ½ ts Ristet korianderfrø 
  • ½ tsk Ristede spisskummenfrø 
  • ¼ tsk hvid peber korn 
  • 2-3 stk. Grønne chili, finhakket
  • 1-2 Bird´s eye chillies i skiver
  • ¼ ts Salt  
  • 1 stk. Citrongras, de nederste 3 – 4 cm. finhakket 
  • 1 skive Galangal eller ingefær, finhakket 
  • 1 tsk korianderrod, finhakket 
  • ¼ tsk Kaffir lime, finhakket
  • ¼ Rødløg, finhakket 
  • ¼ tsk Rejerepasta 
  • 5 blade sweet basilikum (optinal, til grøn farve)   

Enkelt – kombiner alle ingredienser i en morder. Brug  “hammeren”, indtil du har en fin paste. Pastaen varer flere måneder i køleskab.

Green curry med kylling

Til 4 personer 

Kylling, i skiver, eller flået, fra hel kylling. Kyllingen skal tilberedes først.

Jeg kan godt lide at tilberede kyllingen med en tur på panden, kort med høj varme for at give den en stegeskorpe 

  • Kyllingestykker
  • 2 spsk. Grøn karry paste
  • 2 spsk. Madolie
  • 2 dl. Kokosnød cream
  • 4 dl. Kokosmælk
  • 30 – 40 ærteaubergine
  • 4 Thai aubergine, skåret i bidder – skiver
  • 4 stk. Kaffir blade, fjern stilken
  • 30 stk.  Sød basilikum
  • 1 stk. Stor chili i skiver 
  • 2 spsk. Palmesukker eller rørsukker
  • 2 spsk. Fisk scuce 

Varm olien op i en wok, og kom din karry paste i. Rør kraftigt, til det er rørt ud og dufter.

Tilfør kokos cream lidt ad gangen, og varm op indtil fedtet separeres. Kyllingen kommes i, lad den stege lidt i karryolien. Så tilføres kokosmælken sammen med ærteaubergine, og lad dem koge lidt, rør rund hele tiden og tilføj sukker og fish sauce. Tilføj de resteende ting og lad det koge op.  Server med kogte ris, gerne thai.

Velbekomme eller ทานให้อร่อยนะ

PS – denne ret har jeg tilføjet broccoli og har glasnudler som tilbehør. Bare for at prøve noget andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *