Hjemmelavede flødeboller

2. Søndag i advent besluttede mine døtre og jeg os for, at lave flødeboller. Vi lavede tre varianter:

  • Almindelige flødeboller
  • Blåbær flødeboller
  • Pebermynte flødeboller

Opskrift – Der blev til ca. 40 flødeboller.

Marcipanbunde:
1. Skær en pakke marcipan i mellem 30 og 40 skiver.
2. Læg dem på bagepapir, og bag ved 180° C i 5-8 minutter.

Guf:
1. Kog 300 g sukker og 1 dl op og kog det i 2 minutter.
2. Pisk 150 g pasteuriserede æggehvider let og tilsæt sukkerlagen langsomt.
3. Pisk guffet stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
4. Tilsæt herefter dine smage, fx. blåbær eller pebermynte

Chokolade:
Temperer din chokolade. Vi brugte 70% mørk chokolade.

1. Varm chokoladen i vandbad op til 55 grader
2. Køl chokoladen ned til 29 grader, enten ved at tilsætte mere usmeltet chokolade eller ved at stille chokoladen køligt. – uanset metoden, er det vigtigt, at der røres rundt.
3. Når de 29 grader er nået, opvarmes chokoladen forsigtigt til mellem 31 og 33 grader.

Saml flødebollen:
1. Sprøjt guffet på marcipanbundene med en sprøjtepose.
2. Herefter kan flødebollerne pensles med smeltet mørk overtræk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *