Fasanroulade med jordskokke puré

Fasanroulade i baconsvøb med hjerte, lever, grønkål, løg, hvidløg og krydderier. Jordskokke puré og syltede rødbeder.

4 Personer

Fasanroulade

  • 3 Fasaner
  • 21 Stykker bacon
  • Grønkål
  • 1 Løg
  • 1 Hvidløg
  • Timian
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peber


Bryststykkerne skæres fra skroget, og ligges på et lag af 7 stykker bacon.  Hakket grønkål, 1/3 hakket løg, timian, rosmarin, 2 hvidløg, salt og peber ligges i et lag på fasanen, rulles og snørers til den færdige roulade.  

Rouladerne ligges på en varme pande med neutral olie og steges af på 4 sider. Herefter ligges de i en bradepande og placeres midt i ovnen i en 200 gr. varm forvarmet ovn i 25 minutter. Lad dem trække i 5 minutter, før de skæres ud i 6 mm. tykke skiver.

Jordskukke puré

  • 1 kg. Jordskokker
  • 1/2 l. Mælk
  • 50 – 75 gr. smør
  • Salt og eventuelt lidt hvid peber

Skrald 1 kg jordskokker, og skær dem i tern. Sæt dem over at koge i tildækket mælk ca. 25 minutter. Si mælken fra, og blænd jordskokkerne med en stavblender, til den er blød og cremet, tilsæt eventuelt lidt af mælken, hvis den mangler væske.  Lad puréen stå på maget svag varme, og tilsæt 50 gr. smør, brug stavblenderen en gang imellem, og hold øje med af den ikke brænder på, den kan med fordel hygge sig på 1 i 15 20 minutte, tilsæt eventuelt lidt mere smør, samt salt og eventuelt hvid peber, hvis din puré er glat som en barnenumse, er den klar til servering.

Syltede rødbeder

  • 1 Stor rødbede
  • 2 dl. Eddike
  • 2 dl. Vand
  • 1 dl. Sukker – der kan bruges 2 dl. hvis den ikke skal være så syrlig.

Skær nogle tynde skiver, de kan eventuelt stikkes ud i en sjov form, og skær nogle i lange stænger. Kog lagen op, af eddike, vand og sukker, og lad rødbederne ligge i lagen i nogle timer uden varme.

2 Replies to “Fasanroulade med jordskokke puré”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *