Creme Brulee – Winter Haven FL. USA

Antal portioner 4

  • 6 æggeblommer 
  • 5 spsk sukker
  • 2 vaniljestænger – kornene heraf 
  • 5 dk piskefløde
  • 1 dl sødmælk 
  • Sukker til toppen 

Sådan gør du 

Kog sukker, fløde, mælk, vaniljestang og vaniljekorn op. Lad det trække 5 min., og tag vaniljestangen op. Rør æggeblommerne sammen, og hæld flødeblandingen i. Fordel blandingen i 4-6 ramekinskåle

Stil dem i en bradepande, og hæld kogende vand omkring, der går 2 cm op ad skålenes kanter. Bag dem på midterste ovnrille ved 120 gr. ca. 1 time.

Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til.

Ved serveringen

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen – for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en “glat” overflade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *